неделя, 9 март 2014 г.

малини "Катерина"

необходими продукти:
  • 1 пандишпанов блат
  • 1 пакетче смес за пудинг
  • 500 мл. прясно мляко
  • 5-6 с.л. конфитюр от малини
  • сокът от два портокала
  • 200 г. разбита сметана за гарниране
  • 250 г. малини
начин на приготвяне:

Млякото се сварява. В отделен съд се сипва сместа за пудинг, прибавя се захарта, налива се млякото и се разбърква. Кремът се оставя да се охлади. След това към него се прибавя конфитюрът и се отново се разбърква.
Пандишпановият блат се нарязва и се залива с портокаловият сок. След като поемат сока, половината от парчетата се разпределят на дъното на купичките, в които ще се сервира десертът. Отгоре се слага част от крема, по малко малини и отново се редуват блат, крем и малини. Накрая с пош се украсява със сметана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар