- 600 г. зелен фасул
- 50 г. белени тиквени семки
- 80-100 мл. олио
- 2 картофа
- 2 домата
- 1/2 глава лук
- 1-2 пера лук
- 2-3 стръка магданоз
- 2-3 с.л. оцет
- 1 щипка захар
- черен пипер и сол на вкус
Зеленият фасул се нарязва на едри парчета. Картофите се обелват, нарязват се на кубчета, слагат се в тенджера с кипнала подсолена вода, над тях се в цедка се слага фасулът (ако е необходимо, се долива вода) и се сваряват. За фасула са необходими около 15-18 минути.
Тиквените семки се запичат в сух тиган. Перата пресен лук и магданозът се слагат в блендер. Сипват се олиото и оцетът и се подправя със захарта, черен пипер и сол на вкус. Накрая се добавят запечените тиквени семки и се пасира, докато се получи хомогенна смес.
След като се сварят, картофите и фасулът се отцеждат и се слагат в салатена купа заедно с нарязаните домати и лук. Предястието се залива със соса от тиквени семки. За предпочитане е да се сервира студено.
Няма коментари:
Публикуване на коментар