неделя, 9 март 2014 г.

зелен фасул с картофи и сос от тиквено семе

необходими продукти:
  • 600 г. зелен фасул
  • 50 г. белени тиквени семки
  • 80-100 мл. олио
  • 2 картофа
  • 2 домата
  • 1/2 глава лук
  • 1-2 пера лук
  • 2-3 стръка магданоз
  • 2-3 с.л. оцет
  • 1 щипка захар
  • черен пипер и сол на вкус
начин на приготвяне:

Зеленият фасул се нарязва на едри парчета. Картофите се обелват, нарязват се на кубчета, слагат се в тенджера с кипнала подсолена вода, над тях се в цедка се слага фасулът (ако е необходимо, се долива вода) и се сваряват. За фасула са необходими около 15-18 минути.
Тиквените семки се запичат в сух тиган. Перата пресен лук и магданозът се слагат в блендер. Сипват се олиото и оцетът и се подправя със захарта, черен пипер и сол на вкус. Накрая се добавят запечените тиквени семки и се пасира, докато се получи хомогенна смес.
След като се сварят, картофите и фасулът се отцеждат и се слагат в салатена купа заедно с  нарязаните домати и лук. Предястието се залива със соса от тиквени семки. За предпочитане е да се сервира студено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар