- 600 г. телешки дроб
- 4-5 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- 2 глави лук
- 3 пресни чушки
- 100 г. стерилизирани гъби
- 120-150 мл. бяло полу сухо вино
- 1/2 ч.л. чубрица
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 1/2 връзка магданоз за поръсване
Дробът се нарязва на малки кубчета. Олиото се загрява в тиган на силен огън, посолява се, прибавя се нарязаният дроб, който се пържи.
Лукът се нарязва на ивички, чушките-на кубчета. Сипват се при дроба и се запържват не повече от 10 минути. След това се прибавят стерилизираните гъби , налива се виното и се разбърква. Ястието се сваля от огъня, овкусява се с подправките и отново се разбърква. Ястието се сваля от огъня, овкусява се с подправките и отново се разбърква.
Прехвърля се в глинени гювечета, поръсва се с нарязания наситно магданоз и се запича за 3-4 минути във фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар