- 2 пастърви
- 2 белтъка
- 100-120 г. крема сирене
- перата на стрък лук
- 4 стръка копър
- 1/2 ч.л. сол
- 1 щипка индийско орехче
- кората и сокът от 1/2 лимон
- бял пипер на вкус
- 2 моркова
- 4-5 стъка магданоз
- 1/2 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.л. горчица
- 1/2 ч.л. сол
- бял пипер на вкус
- зехтин за намазване
Рибите се филетират, като костите внимателно се отстраняват. Филето се отделя от кожата с тънък нож и се смила заедно с белтъците и сиренето, като се подправя с индийското орехче, солта, бял пипер. Щом стане хомогенна смес, се добавя лимоновият сок, настърганата лимонова кора, наситнените лук и копър.
Сместа се разпределя в тимбалчета, които леко се намазняват със зехтин. Нареждат се в тава, в която се налива вода, така че да стигне до средата им. Пекат се ч загрята на 180 градуса фурна около 25 минути.
Морковите се сваряват в подсолена вода за 15 минути. След това се пюкират заедно с останалите продукти за соса.
Изпеченият и охладен терин се отделя с нож от тимбалчетата, обръща се и се сервира със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар