събота, 1 март 2014 г.

Терин от пастърва със сос от моркови

необходими продукти:
  • 2 пастърви
  • 2 белтъка
  • 100-120 г. крема сирене
  • перата на стрък лук
  • 4 стръка копър
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 щипка индийско орехче
  • кората и сокът от 1/2 лимон
  • бял пипер на вкус
за соса:
  • 2 моркова
  • 4-5 стъка магданоз
  • 1/2 ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.л. горчица
  • 1/2 ч.л. сол
  • бял пипер на вкус
  • зехтин за намазване
начин на приготвяне:

Рибите се филетират, като костите внимателно се отстраняват. Филето се отделя от кожата с тънък нож и се смила заедно с белтъците и сиренето, като се подправя с индийското орехче, солта, бял пипер. Щом стане хомогенна смес, се добавя лимоновият сок, настърганата лимонова кора, наситнените лук и копър.
Сместа се разпределя в тимбалчета, които леко се намазняват със зехтин. Нареждат се в тава, в която се налива вода, така че да стигне до средата им. Пекат се ч загрята на 180 градуса фурна около 25 минути.
Морковите се сваряват в подсолена вода за 15 минути. След това се пюкират заедно с останалите продукти за соса.
Изпеченият и охладен терин се отделя с нож от тимбалчетата, обръща се и се сервира със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар