- 4-5 домата
- 2 червени чушки
- 2 зелени чушки
- 2 тиквички
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 1 патладжан
- 50 г. краве масло
- 6-7 зърна зелен пипер
- 6-8 с.л. зехтин
- 1 щипка риган
- сол на вкус
Доматите се измиват, настиргват се и сокът се прецежда в купичка.
Патладжанът, тиквичките, чушките и морковите се нарязват по дължина на филии, а лукът се нарязва на шайби, след което се запичат на скара от двете страни.
Запечените тиквички и патладжани се нарязват на кубчета и се задушават в част от зехтина. По същия начин се задушават и чушките и морковите, а след това и нарязаният лук и настърганите домати. Всички зеленчуци се прехвърлят в гювеч.
Доматеният сок се овкусява с ригана, стрития зелен пипер и сол и се добавя я гювеча. Прибавя се и маслото и ястието се изпича във фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар