сряда, 26 февруари 2014 г.

Гювеч

необходими продукти:
  • 4-5 домата
  • 2 червени чушки
  • 2 зелени чушки
  • 2 тиквички
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 1 патладжан
  • 50 г. краве масло
  • 6-7 зърна зелен пипер
  • 6-8 с.л. зехтин
  • 1 щипка риган
  • сол на вкус
начин на приготвяне:
Доматите се измиват, настиргват се и сокът се прецежда в купичка.
Патладжанът, тиквичките, чушките и морковите се нарязват по дължина на филии, а лукът се нарязва на шайби, след което се запичат на скара от двете страни.
Запечените тиквички и патладжани се нарязват на кубчета и се задушават в част от зехтина. По същия начин се задушават и чушките и морковите, а след това и нарязаният лук и настърганите домати. Всички зеленчуци се прехвърлят в гювеч.
Доматеният сок се овкусява с ригана, стрития зелен пипер и сол и се добавя я гювеча. Прибавя се и маслото и ястието се изпича във фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар