- 8 твърди домата
- няколко листа маруля
- 1 стрък зелен лук
- 10 рулца от раци
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. ябълков оцет
- сол на вкус
- 1 яйце
- 250 мл. олио
- 1 с.л. винен оцет
- сол на вкус
- 1 с.л. лимонов сок
- 2 стръка магданоз
Три от доматите се потапят за 30 секунди в кипяща вода, след това се поставят в съд със студена вода и след като изстинат се обелват и настъргват. Полученато пюре се подправя със сол, зехтин и ябълков оцет и се прецежда.
Магданозът се наситнява и заедно с останалите продукти за соса се разбива добре.
Пресният лук и рулцата се от раци се нарязват наситно и се разбъркват със соса. Листата от марулята се се измиват и се нарязват на финни лентички.
Във всеки от останалите домати се правят по 2 разреза и в тях се поставя от сместа с майонезата. От основата на доматите също се отрязва малка част , за да могат да стоят стабилно в чиниите.
В подходяща чиния се слага маруля, до нея се поставя по един домат и до него се сипва от даматения сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар