- 400 г. соя
- 20 бр. лозови листа
- 15 бр. соеви шницела
- 3 глави лук
- 5-6 скилидки чесън
- 5 с.л. зехтин
- 1-2 с.л. соев сос
- 1,5 ч.л. лимион
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сол
Соята се сварява за 15 минути в 1 л. вода. Соевите шницели се се сваряват за 15 минути в подсолена вода, нарязват се наситно и се запържват в зехтина.
Прибавят се нарязаните наситно лук и чесън и сварената соя. всичко се разбърква добре и се овкусява с подправките и солта.
заливат се сарми, като във всяко лозово листо се слага по 1 с.л. от плънката. Подреждат се в намазнена тава, налива се малко вода и се пекат във фурна при умерена температура, докато течността се изпари.
Няма коментари:
Публикуване на коментар