събота, 22 март 2014 г.

супа - пиле шкембе

необходими продукти:
  • 400 г. пилешки гърди
  • 40-50 г. краве масло
  • 750 мл. прясно мляко
  • 3 ч.л. брашно
  • 1-2 ч.л. червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус
  • за заливката:
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 к.ч. оцет
начин на приготвяне:
Месото се сварява в подсолена вода, обезкостява се и се нарязва на малки парченца.
В бульона от пилето се налива млякото. Когато кипне, към него се прибавя брашното. Разбърква се добре и се прибавя ,малко от течността на супата и червеният пипер. Сместа се сипва в бульона и се посолява.
Чесънът се счуква и се смесва с оцета. Готовата супа се сервира със заливката от чесън и оцет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар