- 250 г. ориз "Басмати"
- 3-4 дафинови листа
- 1 канелена кора
- 1 ч.л. сол
- 250 г. замразен грах
- 50-60 г.краве масло
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 чушка
- 1/2 индийско орехче
- 1/2 ч.л. къри, сол на вкус
Оризът се сварява в подсолена вода, в която са поставени канелената кора и дафиновите листа.
Зеленчуците се нарязват надребно и се запържват в загрятото масло. Подправя се с настърганото индийско орехче, разбърква се и след 1 минута се поръсва с кърито. Разбърква се и се изсипва грахът, посолява се и се добавя оризът. Пържи се кратко, дръпва се от огъня и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар