събота, 22 март 2014 г.

паеля

необходими продукти:
  • 3 пилешки пържоли
  • 200 г. ориз
  • 100 г. скариди
  • 300 г. калмари
  • 150 г. сварени миди
  • 1 ч.ч. замразен грах
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 7 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 2 щипки сол
  • 1 щипка шафран (куркума)
  • 1 печена червена чушка
начин на приготвяне:

Пържолите се нарязват на малки парченца и се запържват в зехтина. Прибавят се калмарите, нарязани на тънки пръстени. След като се запържат добре, се прибавят ситно нарязаните лук и чесън , Доматеното пюре, червеният пипер и солта. Налива се гореща вода, колкото да покрие продуктите и се оставя да се вари до готовност на месото и калмарите.
След това се слагат оризът и шафранът. Когато оризът набъбне се добавят мидите и грахът. Оставя се на слаб огън още 10 минути и се добавят скаридите, предварително сварени за 10 минути в подсолена вода. Ястието се сервира украсено с червена чушка, нарязана на лентички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар