- 3 пилешки пържоли
- 200 г. ориз
- 100 г. скариди
- 300 г. калмари
- 150 г. сварени миди
- 1 ч.ч. замразен грах
- 1 глава лук
- 3 с.л. доматено пюре
- 1 ч.л. червен пипер
- 7 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън
- 2 щипки сол
- 1 щипка шафран (куркума)
- 1 печена червена чушка
Пържолите се нарязват на малки парченца и се запържват в зехтина. Прибавят се калмарите, нарязани на тънки пръстени. След като се запържат добре, се прибавят ситно нарязаните лук и чесън , Доматеното пюре, червеният пипер и солта. Налива се гореща вода, колкото да покрие продуктите и се оставя да се вари до готовност на месото и калмарите.
След това се слагат оризът и шафранът. Когато оризът набъбне се добавят мидите и грахът. Оставя се на слаб огън още 10 минути и се добавят скаридите, предварително сварени за 10 минути в подсолена вода. Ястието се сервира украсено с червена чушка, нарязана на лентички.
Няма коментари:
Публикуване на коментар