неделя, 16 март 2014 г.

пилешка салата с маруля

необходими продукти:
  • 200 г. пилешки гърди
  • 200 г. бейби моцарела
  • 50-80 г. зелени маслини без костилки
  • 5080 г. черни маслини без костилки
  • 4 печени чушки
  • 1 маруля
  • 1 ч.л. сол
  • зърна черен пипер на вкус
за кротончетата:
  • 2 филии хляб
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 1/4 ч.л. сол
за винегрета:
  • бялата част на 1 стрък лук
  • 6 с.л. зехтин
  • 3 с.л. винен оцет
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол
начин на приготвяне:

Кожата на пилешките гърди се отстранява и месото се поставя в тенджера, залива се със студена вода. Посолява се и се добавят зърна черен пипер. Сварява се за 20 минути. Нарязва се на малки парчета и се поставя в купа.
Хлябът се нарязва на кубчета, поставя се в предварително намазнена със зехтина тава, посоляват се.Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 8-10 минути. В средата на печенето се разбъркват.
Винегретът се приготвя, като към ситно нарязаният лук се добавят захарта, солта, оцетът и гор4ицата.Разбива се, докато се получи хомогенна смес, постепенно се налива зехтинът.
Моцарелата се добавя към месото, поливат се с 2 с.л. от винегрета и така трябва да престоят 10 минути.
В салатиера се поставят нарязаните наедро маруля и печени чушки, добавят се маслините.Полива се с останалия винегрет и се разбърква. Сервира се, като маринованата моцарела и пилешко месо се поставят върху канапе от салатата. Поръсва се с кротони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар