- 2 филета от сьомга (300 г.)
- 100 г. черен ориз
- 40 г. орехи
- 30 г. краве масло
- 2 парченца топено сирене
- сол и черен пипер на вкус
- масло за тигана
- 40 мл. готварска сметана
- 40 мл. мента
Оризът се сварява в подсолена вода. Залива се със студена вода и се отцежда. Запържва се за кратко в маслото.
Сьомгата се подправя с черен пипер и сол, след което се запича в намазнен грил тиган за 4-5 минути от двете страни. Докато рибата е о6те топла, върху нея се слагат парченцата топено сирене, а върху тях целите орехи. Запича се за 1 минута в силно загрята фурна.
Приготвя се сосът, като ментата се се загрява и след като кипне се прибавя сметаната. Разбърква се добре и се оставя да се сгъсти.
В чиния се прави канапе от черния ориз, върху него се слагат запечените парчета сьомга и накрая се прибавя сосът от мента.
Няма коментари:
Публикуване на коментар