неделя, 9 февруари 2014 г.

Мексиканско гаспачо

необходими продукти:
  • 4-5 домата (1 кг.)
  • 1 краставица
  • 1 зелена чушка
  • 1 глава лук
  • 1 люта чушка
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. оцет
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. кориандър
  • 1/4 връзка магданоз
  • 1/2 ч.л. чили сос,сол на вкус

начин на приготвяне:
Малка част от всички зеленчуци (без лютата чушка) се отделя и нарязва на много ситни парченца. Лютата чушка се почиства от семето и заедно с останалата част от зеленчуците се нарязва наедро. След това се прибавят оцетът, лимоновият сок, стритите зърна кориандър, магданозът и чили сосът. Всичко се смила в кухненски робот. Пюкираните зеленчуци се претриват през гевгир или цедка и се овкусяват със зехтина и солта. Мексиканското гаспачо се сервира добре охладено, като към всяка порция се предлага препечен хляб и купичка от ситно накълцаните зеленчуци.Може да се гарнира с 1 с.л. зехтин и листа от магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар