- 4-5 домата (1 кг.)
- 1 краставица
- 1 зелена чушка
- 1 глава лук
- 1 люта чушка
- 2-3 с.л. зехтин
- 1 с.л. оцет
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. кориандър
- 1/4 връзка магданоз
- 1/2 ч.л. чили сос,сол на вкус
начин на приготвяне:
Малка част от всички зеленчуци (без лютата чушка) се отделя и нарязва на много ситни парченца. Лютата чушка се почиства от семето и заедно с останалата част от зеленчуците се нарязва наедро. След това се прибавят оцетът, лимоновият сок, стритите зърна кориандър, магданозът и чили сосът. Всичко се смила в кухненски робот. Пюкираните зеленчуци се претриват през гевгир или цедка и се овкусяват със зехтина и солта. Мексиканското гаспачо се сервира добре охладено, като към всяка порция се предлага препечен хляб и купичка от ситно накълцаните зеленчуци.Може да се гарнира с 1 с.л. зехтин и листа от магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар