- 500 г. боб
- 2 моркова
- 2 домата
- 1-2 стръка лук
- 3-4 стръка магданоз
- 3-4 стръка джоджен
- 2-3 листа калоферче
- 1 к.ч. олио
- сол на вкус
- сокът от 1/2 лимон
- магданоз за поръсване
Бобът се накисва във вода и престоява една нощ. След това се кипва и водата се изхвърля. Отново се залива с вода и се слага на котлона да се вари, докато омекне.
Морковите се нарязват на колелца, а лукът-наситно. Запържват се за няколко минути в олиото. Добавя се и чушката, нарязана надребно,
Бобът се прибавя към зеленчуците, поръсва се с наситнените зелени подправки и се разбърква. Всичко се прехвърля в тава, като отгоре ястието се покрива с нарязаните на филийки домати. Полива се с малко олио и се пече 40-50 минути в загрята на 180 градуса фурна. Когато е готова, се напръсква с лимоновият сок и се поръсва с накълцан магданоз. Поднася се студено.
Няма коментари:
Публикуване на коментар