- 2 патладжана
- 1 глава чесън
- 1 морков
- зехтин за поливане
- червен пипер за поръсване, сол на вкус
начин на приготвяне:
Патладжаните се обелват, нарязват се на пръчици и се посоляват. Оставят се да престоят 15 минути, за да се отцедят от горчивия сок, след което се изплакват и се изцеждат добре от водата.
Тиквичките се нарязват на същите по големина пръчици, а почистеният морков-на по-тънки.
Пръчиците тиквичка и патладжан се слагат в два противоположни края на чиния, а перпендикулярно на тях се поставят морковите. По средата се слага измитата и подсушена глава чесън.
Зеленчуците се поливат със зехтин, посоляват се и се слагат за 15 минути в микровълновата фурна на режим за едновременно запичане и задушаване при мощност 600 W.
Изпеченият чесън се обелва, намачква се на пюре и се разбърква с топеното сирене, сметаната и накълцания магданоз, докато се получи еднородна смес.
Зеленчуците се поливат със соса, поръсват се с червен пипер и се запичат отново във фурната, докато сиренето се разтопи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар