- 1 зелка (около 1,5 кг.)
- 3 моркова
- 1 зелена чушка
- 8 с.л. майонеза
- 2 с.л. прясно мляко
- 2 с.л. кисело мляко
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 щипка риган
- 2-3 стръка копър
- сол и черен пипер на вкус
Зелката и морковите се настъргват, изсипват се в салатиера и към тях се прибавя нарязаната на тънки ивички чушка.
Дресингът се приготвя, като към майонезата и киселото мляко се прибавя ситно нарязан копър и се разбърква. Разрежда се с прясното мляко, като целта е да се получи средно гъст сос. Сипва се лимоновият сок и се подправя с ригана, черен пипер и сол.
Салатата се полива с готовия дресинг и се оставя да отлежи 10-15 минути, за да поеме добре всички аромати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар