събота, 8 февруари 2014 г.

Крушов пай с орехи

необходими продукти:
  • 4 круши
  • 1/2 ч.ч. брашно
  • 200 г. орехови ядки
  • 3 с.л. кафява захар
  • 2-3 щипки канела
  • краве масло за намазване
за глазурата:
  • 5-6 с.л. кафява захар
  • 2 с.л. брашно
  • 1 с.л. сок от лимон
  • кора от 1 лимон
  • 2-3 щипки канела
начин на приготвяне:
Ядките се поставят в блендер заедно с част от брашното. Смилат се, като постепенно се прибавя цялото количество брашно. Прехвърля се в купа, разбърква се със захарта и се намачква, за да се хомогенизира.
 Прибавя се малко вода и сместа се бърка, докато стане на трохи.
Прехвърля се в обилно намаслена тава с размер 18 см. и се разстила, като се притиска с лъжица. Смесват се 3 с.л. захар с брашното за глазурата, канелата и настърганата кора от лимон и се разбърква.
Крушите се почистват от семките, нарязват се на ивички, които се овалват в брашнената смес и се подреждат върху блата. Поръсва се със сока от лимон и останалото количество захар. пече се на 180 градуса 30-40 минути.
Паят се консумира както горещ, така и студен. По желание маже да се поднесе с топка сладолед.

Няма коментари:

Публикуване на коментар