- 4 круши
- 1/2 ч.ч. брашно
- 200 г. орехови ядки
- 3 с.л. кафява захар
- 2-3 щипки канела
- краве масло за намазване
- 5-6 с.л. кафява захар
- 2 с.л. брашно
- 1 с.л. сок от лимон
- кора от 1 лимон
- 2-3 щипки канела
Ядките се поставят в блендер заедно с част от брашното. Смилат се, като постепенно се прибавя цялото количество брашно. Прехвърля се в купа, разбърква се със захарта и се намачква, за да се хомогенизира.
Прибавя се малко вода и сместа се бърка, докато стане на трохи.
Прехвърля се в обилно намаслена тава с размер 18 см. и се разстила, като се притиска с лъжица. Смесват се 3 с.л. захар с брашното за глазурата, канелата и настърганата кора от лимон и се разбърква.
Крушите се почистват от семките, нарязват се на ивички, които се овалват в брашнената смес и се подреждат върху блата. Поръсва се със сока от лимон и останалото количество захар. пече се на 180 градуса 30-40 минути.
Паят се консумира както горещ, така и студен. По желание маже да се поднесе с топка сладолед.
Няма коментари:
Публикуване на коментар