за пареното тесто:
за плънката:
- 200 г. извара
- 100 г. кашкавал
- 50 г. синьо сирене
- 3 яйца
- 1-2 домата (200 г.0
- 1/2 глава лук
- 10-15 листа пресен риган (1/2 ч.л. сух)
- 1 с.л. бренди
- 1 щипка сол
- олио за поливане
- червен пипер на вкус
В тенджера се кипва водата, добавя се маслото и се посолява. Брашното се изсипва наведнъж и се разбърква. Щом брашното започне да поема водата, съдът се оттегля от котлона. Бъркането продължава докато се получи лепкава каша без бучици. Отпочива 30 секунди и се прехвърля в голяма купа.
В тестото едно по едно се чупят яйцата. след всяко сместа добре се разбива с телена бъркалка. Тестото трябва да прилича на картофено пюре. Оставя се да отпочине 15 минути.
Точи се върху обилно набрашнен плот, на не много тънък лист, малко по-голям от диаметъра на тавата, за да може тестото да покрие и стените. Зялата повърхност се набожда с вилица.
Тестото се разстила в набрашнена тава с диаметър 28 см. Пече се в сгорещена до 220 градуса фурна 10 минути, след това се намалява на 180 градуса и се пече още 5 минути.
Изварата, синьото сирене и яйцата се разбъркват. Сместа се посолява и се ароматизира с брендито. млечният пастет се разпределя върху полуготовия блат. Отгоре се нареждат нарязаните на филийки домат и лук. Подправя се с накъсаните листа риган. Пече се на 180 градуса около 15 минути.
Пицата се полива с олио. Кашкавалът се нарязва на кубчета и се разпределя отгоре. Поръсва се с червен пипер и се запича, докато кашкавалът се зачерви
Няма коментари:
Публикуване на коментар