вторник, 25 февруари 2014 г.

мариновани свински котлети с горчица и розмарин

необходими продукти:
  • 4 свински котлета
за соса:
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка сух розмарин
  • 3-4 с.л. олио
  • 1 с.л. горчица
  • балсамов оцет зза поръсване
начин на приготвяне:

Котлетите се посоляват и се начукват, като предварително се поставят в найлоново пликче, за да не пръскат.
Скилидките чесън се нарязват наситно и се смесват с розмарина. Поставят се в пликче, добавят се олиото и горчицата и се размесват. Вътре една по една се слагат пържолите, натриват се добре, след което всички се слагат в пликчето. Оставят се да се мариноват за 30 минути в хладилник.
Овкусените пържоли се изпичат на скара от двете страни, като се пръскат с капки балсамов оцет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар