вторник, 25 февруари 2014 г.

Цитронов кекс с кисело мляко

необходими продукти:
  • 2 яйца
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. олио
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 50 г. сусам
  • 1 капсула цитронова есенция
  • кората от един лимон
начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват леко, налива се олиото и постепенно се изсипва захарта. Разбиването продължава 5 минути, докато се получи крем.
Брашното се смесва с бакпулвера.
Содата се загася в киселото мляко, добавя се настърганата лимонова кора и се ароматизира с цитроновата есенция. Разбърква се и постепенно се прибавя към яйцата, като се разбива. Постепенно се изсипва брашното, бърка се, така че да се поеме цялото брашно. трябва да стане не много гъсто тесто. Изсипва се сусамът, разбърква се и готовото тесто се изсипва в продълговата покрита с хартия за печене форма за кекс (с дължина 30 см.).
Кексът се пече в загрята на 150 градуса фурна около 50-60 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар