за тестото:
- 2 ч.ч. брашно
- 1/3 пакетче прясна мая (1/2 ч.л. суха)
- 1/2 глава червен лук
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. мед
- 3 щипки сол
- 2 щипки ким
- зехтин за намасляване
- 50 г. пушена сьомга
- зелената на 1 стрък лук
- 2-3 с.л. заквасена сметана
- 1/4 ч.л. сол
- 1-2 щипки сух копър
- "Пармезан" за поръсване
Медът се разбива с 3/4 ч.ч. топла вода и се посолява с 2 щипки сол. Добавя се натрошената мая. Разбърква се така, че маята да се разтвори напълно и се оставя за 10 минути да шупне.
Брашното се смесва с останалата сол и ким. Налива се олиото и постепенно, като се меси, и шупналата мая. Оставя се да втасва покрито 20 минути. След това се разточва върху набрашнена повърхност, поставя се в намазнена и набрашнена тава така, че да се образува ръб. Намаслява се със зехтин и се поръсва с наситнения лук. Пече се в загрята на 240-250 градуса фурна около 20 минути. След това се охлажда.
Топингит се приготвя, като сметаната се смесва с наситнения лук, солта и сухия копър. Охладената пица се намазва с топинга. Отгоре се поръсва с тънки ивици пушена сьомга и люспи "Пармезан".
Няма коментари:
Публикуване на коментар