- 1 зелена салата
- 2 домата
- 1 консерва царевица
- 200-205г. замразени броколи
- 200 г. майонеза
- зелената 4аст на 2 стръка лук
- 3 бр. филе от аншоа
- 2-3 стръка магданоз
- 2 с.л. ябълков оцет
- 1 ч.л. естрагон
- сол на вкус
Естрагонът се накисва в оцета и престоява 5 минути. Наситнените лук и магданоз се смесват с майонезата. Добавят се естрагоновият оцет и наситнените филета аншоа. Посолява се. Разбърква се, за да се хомогенизира сместа.
Зелената салата се измива добре и се подсушава. Накъсва се и се разпределя в подходящи чинии. Към нея се добавят царевицата, почистеният от семките и нарязан на ивици домат, броколите, накъсани на розички. Преди да се сервира, салата се полива с дресинга.
Няма коментари:
Публикуване на коментар