понеделник, 24 февруари 2014 г.

салата с дресинг "Зелена Богиня"

необходими продукти:
  • 1 зелена салата
  • 2 домата
  • 1 консерва царевица
  • 200-205г. замразени броколи
за зеления дресинг:
  • 200 г. майонеза
  • зелената 4аст на 2 стръка лук
  • 3 бр. филе от аншоа
  • 2-3 стръка магданоз
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 1 ч.л. естрагон
  • сол на вкус
начин на приготвяне:

Естрагонът се накисва в оцета и престоява 5 минути. Наситнените лук и магданоз се смесват с майонезата. Добавят се естрагоновият оцет и наситнените филета аншоа. Посолява се. Разбърква се, за да се хомогенизира сместа.
Зелената салата се измива добре и се подсушава. Накъсва се и се разпределя в подходящи чинии. Към нея се добавят царевицата, почистеният от семките и нарязан на ивици домат, броколите, накъсани на розички. Преди да се сервира, салата се полива с дресинга.

Няма коментари:

Публикуване на коментар