понеделник, 24 февруари 2014 г.

пиле с пастърма и червено вино

необходими продукти:
  • 3 обезкостени пилешки бутчета (пилешки гърди)
  • 4 скилидки чесън
  • 10 листа градински чай (салвия)
  • 3 стръка розмарин
  • 5-6 парчета пастърма
  • 1 ч.ч. червено вино
  • 7 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
начин на приготвяне:
Бутчетата се обезкостяват и кожата се отстранява. Скилидките чесън се начукват и към тях се прибавят нарязаните зелени подправки-салвията и розмаринът, сол, черен пипер и 5-6 с.л. зехтин.
С тази смес се намазва всяко парче месо, след това се поставя по парче пастърма и се завиват рула. Завързват се стегнато с конец и се запържват в тиган с останалия леко сгорещен зехтин.
Когато се позапържат добре от всички страни, рулата се поливат с виното и се оставят на котлона, докато то се изпари и се получи гъст сос. Преди да се сервират се отстраняват конците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар