- 3 обезкостени пилешки бутчета (пилешки гърди)
- 4 скилидки чесън
- 10 листа градински чай (салвия)
- 3 стръка розмарин
- 5-6 парчета пастърма
- 1 ч.ч. червено вино
- 7 с.л. зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Бутчетата се обезкостяват и кожата се отстранява. Скилидките чесън се начукват и към тях се прибавят нарязаните зелени подправки-салвията и розмаринът, сол, черен пипер и 5-6 с.л. зехтин.
С тази смес се намазва всяко парче месо, след това се поставя по парче пастърма и се завиват рула. Завързват се стегнато с конец и се запържват в тиган с останалия леко сгорещен зехтин.
Когато се позапържат добре от всички страни, рулата се поливат с виното и се оставят на котлона, докато то се изпари и се получи гъст сос. Преди да се сервират се отстраняват конците.
Няма коментари:
Публикуване на коментар