понеделник, 24 февруари 2014 г.

гювече с манатарки

необходими продукти:
  • 400 г. пресни манатарки
  • 500 г. картофи
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 100 г. краве масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 200 г. сирене "Гауда"(може и друго сирене)
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. смляно индийско орехче
  • 4 стръка магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
начин на приготвяне:

Картофите се варят цели, без да се белят. Когато са готови се отцеждат и обелват, докато са още топли. Намачкват се, добавят се млякото, половината от маслото, индийското орехче, сол и черен пипер.
Чесънът се наситнява и се запържва за 10 секунди в останалото масло и зехтина. Гъбите се нарязват надребно и се слагат при чесъна. Пържи се около 5 минути на силен огън. Поръсва се с наситнения магданоз и се подправя със сол и черен пипер.
Глинени гювечета се намазват с масло, пълнят се до половината с картофено пюре, покрива се с пласт от запържените манатарки, върху тях се подрежда нарязаното на кубчета сирене и се запечатва с още един слой пюре. Гювечетата се пекат в загрята на 220 градуса фурна около 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар