- 400 г. пресни манатарки
- 500 г. картофи
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 100 г. краве масло
- 2 с.л. зехтин
- 200 г. сирене "Гауда"(може и друго сирене)
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. смляно индийско орехче
- 4 стръка магданоз
- сол и черен пипер на вкус
Картофите се варят цели, без да се белят. Когато са готови се отцеждат и обелват, докато са още топли. Намачкват се, добавят се млякото, половината от маслото, индийското орехче, сол и черен пипер.
Чесънът се наситнява и се запържва за 10 секунди в останалото масло и зехтина. Гъбите се нарязват надребно и се слагат при чесъна. Пържи се около 5 минути на силен огън. Поръсва се с наситнения магданоз и се подправя със сол и черен пипер.
Глинени гювечета се намазват с масло, пълнят се до половината с картофено пюре, покрива се с пласт от запържените манатарки, върху тях се подрежда нарязаното на кубчета сирене и се запечатва с още един слой пюре. Гювечетата се пекат в загрята на 220 градуса фурна около 15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар