понеделник, 10 февруари 2014 г.

сладка баница

необходими продукти:
  • 2 пакета фини точени кори
  • 1/2 пакетче краве масло (60 г.)
  • олио за тавата
за крема:
  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. олио
  • за сиропа:
  • 2 ч.ч. вода
  • 1,5 ч.ч. захар
  • 1 пакетче ванилия
начин на приготвяне:
В дълбока купа се поставят яйцата, олиото и захарта. Разбиват се с миксер до гъста пяна.
Дъното на намазнена тава се покрива с 2 кори, върху тях се разпределя по около 2 с.л. от крема и се покрива с 2 кори. Така се реди докато свършат корите. Баницата се намазва с последните 3-4 с.л. от крема, нарязва се на малки квадратчета и се залива с разтопеното масло.
Тавата се повдига, така че маслото да се разлее по цялата повърхност, за да може краищата на корите добре да се напоят. Пече се на 180 градуса до зачервяване около 30 минути. Изважда се и се оставя да изстине.
Водата и захарта за сиропа се кипват в малка тенджера на котлона, вари се докато се разтопи захарта. Тенджерката се оттегля от котлона и се добавя ванилията. Баницата се залива със студения сироп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар