вторник, 11 февруари 2014 г.

Свински джолан с кисело зеле

необходими продукти:
  • 2 свински джолана
  • 1 кисела зелка
  • 100 г. бекон
  • 1/2 глава бекон
  • 1/2 глава лук
  • 1/2 кубче телешки бульон
  • 7-8 зърна хвойна
  • 1 дафинов лист
  • 2-3 щипки ким
  • 1 в.ч. бяло вино
  • 1 ч.л. захар
  • олио за пържене
начин на приготвяне:
Беконът се нарязва надребно и се запържва. Добавят се олио и нарязаният наситно лук и се разбърква. Когато лукът стане стъклен, се поръсва с кима. Полива се с виното и се поръсва със захарта.
Киселото зеле се нарязва наситно и се слага в тенджерата. Добавят се свинските джолани, хвойната, дафиновият лист и се залива с вряла вода.
Кубчето бульон се разтваря в 200 мл. вода. Ястието се задушава под капак 30 минути, след което джоланите се обръщат и се заливат с бульона. Оставят се да къкрят на слаб огън 40-45 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар