- 2 свински джолана
- 1 кисела зелка
- 100 г. бекон
- 1/2 глава бекон
- 1/2 глава лук
- 1/2 кубче телешки бульон
- 7-8 зърна хвойна
- 1 дафинов лист
- 2-3 щипки ким
- 1 в.ч. бяло вино
- 1 ч.л. захар
- олио за пържене
Беконът се нарязва надребно и се запържва. Добавят се олио и нарязаният наситно лук и се разбърква. Когато лукът стане стъклен, се поръсва с кима. Полива се с виното и се поръсва със захарта.
Киселото зеле се нарязва наситно и се слага в тенджерата. Добавят се свинските джолани, хвойната, дафиновият лист и се залива с вряла вода.
Кубчето бульон се разтваря в 200 мл. вода. Ястието се задушава под капак 30 минути, след което джоланите се обръщат и се заливат с бульона. Оставят се да къкрят на слаб огън 40-45 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар