вторник, 11 февруари 2014 г.

макарони по флотски

необходими продукти:
  • 1/2 пакет макарони(250-300 гр.)
  • 2 глави лук
  • 250 г. телешка кайма
  • 50г. краве масло
  • 2 с.л. олио
  • магданоз за поръсване
  • сол и черен пипер на вкус
начин на приготвяне:
Макароните се начупват и се сваряват в подсолена вода.
Лукът се обелва, нарязва се наситно и се запържва в маслото и олиото.
Каймата се овкусява със сол и черен пипер, омесва се и се прибавя към лука. Намачква се с вилица, за да не стане на бучки и се запържва за около 10 минути.
Макароните се отцеждат, прибавят се към каймата и се разбъркват. Съдът се дърпа от огъня и макароните се сервират поръсени с наситнен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар