- 500 г. броколи
- 1-2 с.л. лимонов сок
- 1 глава лук
- 2 с.л. щипки индийско орехче
- 3 яйца
- 50 г. кашкавал
- 1 печена чушка(пипер)
- сол на вкус
- галета за поръсване
- 3 филета маринована хамсия
- 4 скилидки чесън
- 50 г. краве масло
- 100 мл. течна сметана
Броколите се разделят на едри розички (5-6 от тях се отделят за декорация и малко преди сервиране на флена се бланшират) и се сваряват за 5 минути във вода с лимоновия сок.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва на силен огън за 2-3 минути в предварително сгорещения зехтин.
Сварените броколи се поставят в кухненски робот, докато са топли, добавят се запърженият лук, сиренето, индийското орехче, яйцата, настърганият кашкавал и се пасират. Сместа се разпределя в намаслени и поръсени с галета тимбалчета, подреждат се в така, в която се сипва вода до половината на тимбалчетата. Пекат се около 45 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Сосът се приготвя, като чесънът и хамсията се нарязват наситно и се запържват в предварително загрятото масло за 1-2 минути.
След като се изпече, фленът се обръща в чиния, като преди това добре се отделя от стените на форничката с нож, полива се със соса и се гарнира с нарязаната на ивици печена чушка и отделените броколи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар