- 1 ч.ч. зрял фасул
- 2 моркова
- 1 тиквичка
- 1 домат
- 50-100 г. зеле
- 1 шепа коприва
- 3 стръка чесън
- 6 с.л. зехтин
- 1/4 ч.л. розмарин, сол на вкус
Фасулът се залива с вряла вода. Когато вадата изстине се сменя с нова и се кипва. След това отново се изхвърля, налива се около 1.2 литра нова вода и фасулът се вари докато омекне.
Чесънът и морковите се нарязват надребно и се сортират в зехтина. Доматът се обелва, след което се нарязва на малки кубчета и се прибавя в тигана. Посолява се и зеленчуците се прехвърлят в тенджерата при фасула. Вари се 10 минути на слаб огън и се слагат обелената и нарязана на дребни кубчета тиквичка, зелето-на ивички, а копривата-надребно. Вари се още 10 минути, посолява се и се овкусява с розмарина.
Сервира се, като към всяка порция по желание може да се добави сирене пармезан и зехтин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар