- 500 г. зелен фасул-пресен (или 1 буркан стерилизиран)
- 1 морков
- 1 резен целина
- 1 глава кромид лук
- 1 домат
- 5 с.л. растително масло
- 1/2 с.л. брашно
- 1 с.л. лимонов сок
- 2-3 скилидки чесън
- 2-3 стръка магданоз
- 1-2 стръка копър
- 1/3 ч.л. сол
Почистените, измити и дребно нарязани морков, целина и лук се задушават в малко мазнина и малко вода до полуомекване. Прибавя се нарязан на тънки ивички зелен фасул, долива се още малко вода и се задушава до омекване. След това се прибавят част от доматите-нарязани на дребно и чесънът. Сместа се обърква и се изсипва в тавичка. Полива се с размитото със студена вода брашно и с останалата мазнина. Отгоре се нареждат кръгчета домати и кръгчета обелен лимон. Запича се и се поръсва с магданоз. Поднася се хладка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар