сряда, 12 февруари 2014 г.

омлет по селски

необходими продукти за 5 порции:
  • 10 яйца
  • 5 с.л краве мляко
  • 40 г. краве масло
  • 1 домат
  • 1 картоф
  • 1/2 морков
  • 2 с.л. грах
  • 100 г. шунка (или пресен колбас)
  • 5*-6 броя стерилизирани гъби
  • 4-5 стръка магданоз
  • 1 щипка сол
начин на приготвяне:
Почистените,измити и сварени морков и картоф се обелват и нарязват на дребни кубчета. Поставя им се краве масло и се задушават за 3-4 минути. Прибавят се грахът, шунката и стерилизираните гъби, нарязани на тънки ивички. Към тях се добавят нарязаните на дребно домати. Всичко се задушава за 10 минути. След това се прибавят дребно нарязаният магданоз и след разбъркване леко разбитите яйца с прясното мляко. Получената смес се изсипва в намазана с масло тава, отгоре се поставят парченца краве масло и се запича във фурна. Готовият омлет се реже на парчета и се поднася със салата според сезона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар