- 10 яйца
- 5 с.л краве мляко
- 40 г. краве масло
- 1 домат
- 1 картоф
- 1/2 морков
- 2 с.л. грах
- 100 г. шунка (или пресен колбас)
- 5*-6 броя стерилизирани гъби
- 4-5 стръка магданоз
- 1 щипка сол
Почистените,измити и сварени морков и картоф се обелват и нарязват на дребни кубчета. Поставя им се краве масло и се задушават за 3-4 минути. Прибавят се грахът, шунката и стерилизираните гъби, нарязани на тънки ивички. Към тях се добавят нарязаните на дребно домати. Всичко се задушава за 10 минути. След това се прибавят дребно нарязаният магданоз и след разбъркване леко разбитите яйца с прясното мляко. Получената смес се изсипва в намазана с масло тава, отгоре се поставят парченца краве масло и се запича във фурна. Готовият омлет се реже на парчета и се поднася със салата според сезона.
Няма коментари:
Публикуване на коментар