- 1 телешки език
- 1 морков
- 1 глава лук
- 1 дафинов лист
- 3-4 зърна бахар
- черен пипер на зърна, сол на вкус
- 100 г. кисели краставички
- 1/2 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 2 твърдо сварени яйца
- 3 с.л. олио
- 3 с.л. винен оцет
- 1 с.л. горчица
- черен пипер и сол на вкус
Езикът се сварява в тенджера под налягане заедно с нарязания надребно морков и глава лук. Добавят се дафиновият лист, сол, черен пипер и бахарът.
Свареният език се охлажда със студена вода, бели се и се нарязва на тънки филийки.
Киселите краставички и чесънът се нарязват надребно, лукът-на тънки филийки. Оцетът и олиото се разбъркват и към тях се добавят нарязаните лук, краставички и чесън.
Сварените яйца се изстудяват, настъргват се и се добавят при зеленчуците. Овкусява се с черен пипер и малко от бульона, в който се е варил езикът. Готовата смес се изсипва в тавата при езика и се оставя да престои около 2-3 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар