четвъртък, 13 февруари 2014 г.

телешки език с винегрет от кисели краставички

необходими продукти:
  • 1 телешки език
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 дафинов лист
  • 3-4 зърна бахар
  • черен пипер на зърна, сол на вкус
за винегрета:
  • 100 г. кисели краставички
  • 1/2 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 твърдо сварени яйца
  • 3 с.л. олио
  • 3 с.л. винен оцет
  • 1 с.л. горчица
  • черен пипер и сол на вкус
начин на приготвяне:
Езикът се сварява в тенджера под налягане заедно с нарязания надребно морков и глава лук. Добавят се дафиновият лист, сол, черен пипер и бахарът.
Свареният език се охлажда със студена вода, бели се и се нарязва на тънки филийки.
Киселите краставички и чесънът се нарязват надребно, лукът-на тънки филийки. Оцетът и олиото се разбъркват и към тях се добавят нарязаните лук, краставички и чесън.
Сварените яйца се изстудяват, настъргват се и се добавят при зеленчуците. Овкусява се с черен пипер и малко от бульона, в който се е варил езикът. Готовата смес се изсипва в тавата при езика и се оставя да престои около 2-3 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар