- 250 г. сварени мидени ядки
- 200-250 г. лингуини (плоски спагети)
- 30 г. краве масло
- 100 мл./ готварска сметана
- 2 скилидки чесън
- 1 домат
- 3-4 стръка магданоз
- 1/2 в.ч. бяло вино
- 1-2 с.л. зехтин
- 2 ч.л. брашно
- 1/2 ч.л. мащерка
- черен пипер и сол на вкус
Пастата се сварява и се отцежда.
Наситненият чесън се запържва в предварително загретите масло и зехтин. След 1-2 минути се поръсва с брашно и се налива виното (може да се долее малко топла вода).
Ври 1 минута и се добавят мидите, посолява се и се поръсва с черен пипер и мащерка. След минута се налива сметаната и щом се загрее се сипват лингуините. Сервират се поръсени с кубчета домат и наситнен магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар