- 6 яйца
- 1,1/2 ч.ч. брашно
- 1,1/2 ч.ч. захар
- 6 с.л. студена вода
- 6 с.л. олио
- 4 с.л. какао
- 1 пакетче ванилия
- пудра захар за поръсване
- мазнина и брашно за тавата
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията, докато се полу4ат мехурчета (около 7-8 минути). След това се наливат олиото и водата и постепенно , като се бърка, се сипва брашното.
в намаслена и набрашнена тава с диаметър 30 см. се излива половината смес. останалото тесто се смесва с какаото и получената кафява смес също се сипва в тавата.
Кексът се пече около 30 минути в загрята на 220 градуса фурна, като тавата се слага в по-ниската част на фурната. Ако по време на печенето кексът започне да загаря отгоре, трябва да се покрие с алуминиево фолио.
Изпеченият кекс се оставя да се охлади. При сервиране се поръсва с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар