- 12-13 кралски скариди
- 3-4 скилидки чесън
- 2 глави лук
- 1 домат
- 1/2 връзка копър
- 4-5 с.л. зехтин
- зеленчукова подправка
- черен пипер и чили сос на вкус
- сокът от 1/2 лимон
Лукът и чесънът се почистват и се нарязват наедро. Доматът се обелва, нарязва се и се пасира заедно с чесъна и лука.
Сместа се сипва в дълбок тиган с предварително загретия зехтин. Подправя се с черен пипер, чили сос и зеленчукова подправка. Разбърква се и се оставя да ври около 5 минути. Добавят се скаридите и се бърка, докато порозовеят.
Накрая се овкусява с лимоновия сок, поръсва се с нарязания наситно копър, разбърква се и се сваля от котлона.
По желание предястието може да се сервира върху канапе от лист китайско зеле и да се гарнира с филийки домат, маслинена паста и резени лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар