понеделник, 17 февруари 2014 г.

Салата със смокини и грозде

необходими продукти:
  • 6 смокини
  • 1 връзка рукула
  • 1 чепка грозде
  • 50 г. кашкавал
  • 100г. пастърма
  • Балсамов оцет и зехтин на вкус
начин на приготвяне:
Смокините се нарязват на четвъртини и се запичат на грил тиган за кратко. От настърганият кашкавал се правят хрупки, като се поставя на тънък пласт в сгорещен тиган на части. След като хрупките се запекът до златисто, се прехвърлят  в чиния.
Рукулата се нарязва на едро. В купа се слагат зърната грозде и рукулата и се овкусяват със зехтин.
Сервира се като в чиниите се поставя част от салатата, а върху нея се начупват хрупките. Декорира се с тънко нарязаната пъстърма и смокини и се овкусява с балсамов оцет

Няма коментари:

Публикуване на коментар