необходими
продукти:
- 6 смокини
- 1 връзка рукула
- 1 чепка грозде
- 50 г. кашкавал
- 100г. пастърма
- Балсамов оцет и зехтин на вкус
начин на
приготвяне:
Смокините се
нарязват на четвъртини и се запичат на грил тиган за кратко. От настърганият
кашкавал се правят хрупки, като се поставя на тънък пласт в сгорещен тиган на
части. След като хрупките се запекът до златисто, се прехвърлят в чиния.
Рукулата се
нарязва на едро. В купа се слагат зърната грозде и рукулата и се овкусяват със
зехтин.
Сервира се като в чиниите се поставя част от салатата,
а върху нея се начупват хрупките. Декорира се с тънко нарязаната пъстърма и
смокини и се овкусява с балсамов оцет
Няма коментари:
Публикуване на коментар