понеделник, 17 февруари 2014 г.

Царевична салата

необходими продукти:
  • 2 млечни царевици
  • 3-4 домата
  • 2 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 1 червена чушка
  • сол на вкус
за дресинга:
  • сокът от 1 лимон
  • 1 люта чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. кетчуп
  • ¼ ч.л. смлян кимион
  • 5-6 стръка магданоз, сол на вкус
начин на приготвяне:
Зърната се отделят от кочана на царевицата, запържват се в олиото за 2-3 минути и се прибавят нарязаните лук на полумесеци и чушките нарязани на ивици. От доматите се отстраняват семките, като се запазват за дресинга, а останалата част се нарязва на малки кубчета. Запържва се за не повече от 1-2 минути и се оставя да се охлади.
Дресингът се приготвя, като семките от доматите се претриват, за да остане само сокът, поставят се в купичка и се добавя кетчупът, съвсем ситно накълцаните люта чушка, магданоз и скилидки чесън, сол, лимоновият сок, кимионът, след което се разбъркват.
Приготвеният дресинг се разбърква с напълно охладената запръжка от царевица, домат и чушка. По желание всяка порция от салатата се овкусява с лъжица заквасена сметана. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар