за дресинга:
- сокът от 1 лимон
- 1 люта чушка
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. кетчуп
- ¼ ч.л. смлян кимион
- 5-6 стръка магданоз, сол на вкус
начин на
приготвяне:
Зърната се
отделят от кочана на царевицата, запържват се в олиото за 2-3 минути и се
прибавят нарязаните лук на полумесеци и чушките нарязани на ивици. От доматите
се отстраняват семките, като се запазват за дресинга, а останалата част се
нарязва на малки кубчета. Запържва се за не повече от 1-2 минути и се оставя да
се охлади.
Дресингът се
приготвя, като семките от доматите се претриват, за да остане само сокът,
поставят се в купичка и се добавя кетчупът, съвсем ситно накълцаните люта
чушка, магданоз и скилидки чесън, сол, лимоновият сок, кимионът, след което се
разбъркват.
Приготвеният
дресинг се разбърква с напълно охладената запръжка от царевица, домат и чушка.
По желание всяка порция от салатата се овкусява с лъжица заквасена сметана.
Няма коментари:
Публикуване на коментар