събота, 1 февруари 2014 г.

пълнени кисели краставички със зрял фасул

необходими продукти:
  • 300-400 г. зрял фасул от консерва
  • 1 буркан кисели краставички
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 5-6 с.л. олио
  • 1-2 с.л. доматено пюре
  • 1-2 щипки джоджен
  • 1-2 щипки чубрица
  • 1 щипка сминдух
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус
  • печена чушка и маслини за украса
начин на приготвяне:

Бобът се изцежда от водата и се намачква. Добавя се нарязаният наситно лук. Подправя се с джоджена, чубрицата и смундуха. Добавят се наситнените скилидки чесън. Посолява се и се поръсва  с черен пипер. Мачкането продължава.
Червеният пипер се запържва в предварително загрятото олио съвсем за кратко, като се наливат и 1-2 с.л. вода. Добавя в боба заедно с доматеното пюре.
Краставичките се разполовяват. Сърцевината им се изважда и се разпределя пюрето. Краставичките се нареждат в чиния и се украсяват с ивици печена чушка и маслини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар