- 300-400 г. зрял фасул от консерва
- 1 буркан кисели краставички
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 5-6 с.л. олио
- 1-2 с.л. доматено пюре
- 1-2 щипки джоджен
- 1-2 щипки чубрица
- 1 щипка сминдух
- 1 ч.л. червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- печена чушка и маслини за украса
Бобът се изцежда от водата и се намачква. Добавя се нарязаният наситно лук. Подправя се с джоджена, чубрицата и смундуха. Добавят се наситнените скилидки чесън. Посолява се и се поръсва с черен пипер. Мачкането продължава.
Червеният пипер се запържва в предварително загрятото олио съвсем за кратко, като се наливат и 1-2 с.л. вода. Добавя в боба заедно с доматеното пюре.
Краставичките се разполовяват. Сърцевината им се изважда и се разпределя пюрето. Краставичките се нареждат в чиния и се украсяват с ивици печена чушка и маслини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар