събота, 18 януари 2014 г.

пица с пуешка шунка и ананас

необходими продукти:
за тестото:
  • 500 г. брашно, 250 мл. бира, 1 пакетче суха мая, 2 с.л зехтин, 2 ч.л. сол, 1 ч.л. захар
за топинга:
  • 400 г. кашкавал
  • 200 г. пуешка шунка
  • 5-6 шайби ананас
  • 2-3 домата
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. риган
  • зехтин за намазване
начин приготвяне:

Брашното се пресява и в него се прави кладенче, в което се сипва малко топла бира. Прибавят се маята, зехтинът, солта и захарта. Замесва се тесто, като постепенно се добавя и останалата бира. Готовото тесто се оставя да почине за 30 минути на топло. След това се разточва в кръгла форма и се прехвърля в намазнена тава за печене. Оформя се декоративен кант от парченца кашкавал по края на блата, като се прегъва така, че кашкавалът да остане завит в тестото. Пече се 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Полуизпечената кора се намазва със зехтин. Отгоре се слагат шайби лук и домат и парченца ананас и шунка. Поръсва се с ригана и настърган кашкавал. Пицата се връща във фурната и се пече на 230 градуса още 10-15 минути.






Няма коментари:

Публикуване на коментар