- 6 пилешки кълки
- 100 г. корнфлейкс
- 2 яйца
- черен пипер и сок на вкус
- мазнина за тавата
- лют сос по избор
- 500 г. картофи, 30 г. краве масло, 1 щипка риган, 1 щипка копър, 1 щипка магданоз, сол и черен пипер на вкус
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват за 10 минути в подсолена вода, след което се отцеждат и оставят настрана.
Пилешките кълки се посоляват и се овкусяват с черен пипер. Яйцата се разбиват с 1 с.л. вода. Корнфлейксът се начупва. Кълките се овалват в яйцето, след това в корнфлейкс и се подреждат в намазнена тава. Картофите се овкусяват с копъра, магданоза, ригана, сол и черен пипер и се подреждат около кълките.
Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна около 40 минути. Поднася се с лютив сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар