събота, 18 януари 2014 г.

хрупкави пилешки кълки с картофи

необходими продукти:
  • 6 пилешки кълки
  • 100 г. корнфлейкс
  • 2 яйца
  • черен пипер и сок на вкус
  • мазнина за тавата
  • лют сос по избор
за гарнитурата:
  • 500 г. картофи, 30 г. краве масло, 1 щипка риган, 1 щипка копър, 1 щипка магданоз, сол и черен пипер на вкус
начин приготвяне:

Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват за 10 минути в подсолена вода, след което се отцеждат и оставят настрана.
Пилешките кълки се посоляват и се овкусяват с черен пипер. Яйцата се разбиват с 1 с.л. вода. Корнфлейксът се начупва. Кълките се овалват в яйцето, след това в корнфлейкс и се подреждат в намазнена тава. Картофите се овкусяват с копъра, магданоза, ригана, сол и черен пипер и се подреждат около кълките.
Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна около 40 минути. Поднася се с лютив сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар