- 2 лаврака
- 100 г. глава целина
- 2 зелени чушки
- 1 морков
- 1 глава лук
- 1 к.ч. нишесте
- 2-3 с.л. соев сос
- 1-2 к.ч. олио, сол на вкус
- 3 с.л. захар, 2 с.л ябълков оцет, 1 ч.л. нишесте, 1/2 ч.л. сол, 1 ч.ч. вода
Рибите се почистват от люспите, перките и вътрешностите и се прорязват по повърхността, за да се изпържи равномерно месото. Поръсват се със сол и се потапят в смесеното с 1.ч.ч. вода нишесте.
Половината от олиото се загрява в уок и рибите се пържат до златисто. Изваждат се в чиния и се оставят настрана.
Лукът, чушките и морковът се нарязват на полумесеци, а целината- лентички. Запържват се в останалото олио, като постоянно се бърка.
Продуктите за соса се смесват и разбъркват. Сместа се прибавя към зеленчуците в тигана. Поръсва се със соевия сос и след като сосът се сгъсти, рибите се връщат за 30 секунди в уока. Ястието се сервира топло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар