за пареното тесто:
- 4 яйца, 1 ч.ч. брашно, 125 г. краве масло, 2-3 щипки сол
- 250 г. извара
- плодовете от 1 компот череши
- 1/4 ч.ч. пудра захар
- 50 г. настърган шоколад
- 2 с.л. кисело мляко
- 1 с.л. какао
Сгряват се 220 мл. вода за тестото и в нея се слага кравето масло. Когато се разтопи, в кипналата вода наведнъж се изсипва брашното, след което се оттегля от котлона и енергично се бърка, докато се поличи топка.
Докато е топло се прибавят яйцата, като през цялото време бъркането продължава. целта е да се получи полутечно тесто.
Тавата за печене се намаслява и набрашнява. Готовото тесто се пълни в сладкарски пош и се шприцова в подходящи за еклер ивици.
Пече се в загрята фурна за около 15 минути на температура 200 градуса.
Черешите за пълнежа се почистват от костилките и се пюкират, а всички останали продукти се смесват в купа и се разбиват с миксер. Добавят се пюкираните череши и отново се разбива.
Изпечените еклери се разрязват по дължина и с лъжичка се пълнят с приготвения крем. Шоколадът се разтопява и с него се залива половината от повърхността на всеки еклер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар