неделя, 12 януари 2014 г.

Велинградска салата

необходими продукти:
  • 200-300 г. зелен фасул
  • 1 морков
  • 1 печена чушка
  • 2-3 кисели краставички
  • 1 глава лук
  • 4-5 с.л. олио
  • 2 с.л. оцет
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. джоджен
  • 1/2 връзка магданоз
  • сол и черен пипер на вкус


начин приготвяне:

Лукът се нарязва надребно, запържва се в загрятата мазнина, прибавя се червеният пипер и се разбърква. След като добие стъклен вид, се изважда и мазнината се прецежда.
Фасулът и морковите се сваряват и се поставят в купа заедно с нарязаните кисели краставички и печени чушки. Заливат се с прецедената мазнина от лука и се овкусяват с подправките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар