- 200-300 г. зелен фасул
- 1 морков
- 1 печена чушка
- 2-3 кисели краставички
- 1 глава лук
- 4-5 с.л. олио
- 2 с.л. оцет
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. джоджен
- 1/2 връзка магданоз
- сол и черен пипер на вкус
начин приготвяне:
Лукът се нарязва надребно, запържва се в загрятата мазнина, прибавя се червеният пипер и се разбърква. След като добие стъклен вид, се изважда и мазнината се прецежда.
Фасулът и морковите се сваряват и се поставят в купа заедно с нарязаните кисели краставички и печени чушки. Заливат се с прецедената мазнина от лука и се овкусяват с подправките.
Няма коментари:
Публикуване на коментар