- 4 глави чесън
- 2 стръка лук
- 2 пакетчета сирене "Крема"
- 1 филия хляб
- 7-8 стръка магданоз
- 5 с.л. зехтин
- 2 яйца
- 125 мл. прясно мляко
- 100 г. замразен спанак
- 50г. краве масло
- 4 с.л. брашно
- 1/2 ч.л. сол
Почистват се най-външните люспи на главите чесън, но трябва да останат небелени. Поставят се във фолио, заливат се с 1 с.л. зехтин и се добавя магданозът. Фолиото се загъва добре. Пече се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна около 20 минути. След това чесънът се обелва и се смачква на пюре заедно с изпечената на тостер филия хляб и останалия зехтин. Трябва да стане хомогенна смес.
Наситненият лук се смесва със сиренето. Добавя се чесновият пастет.
Спанакът се смила с прясното мляко, добавят се яйцата и брашното и се посолява. Всичко се смила и се излива в кръгла тава, в която предварително е разтопено маслото. Пече се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна около 10 минути. Палачинката се сервира с разядката.
Няма коментари:
Публикуване на коментар