неделя, 12 януари 2014 г.

разядка от печен чесън с палачинка от спанак

необходими продукти:
  • 4 глави чесън
  • 2 стръка лук
  • 2 пакетчета сирене "Крема"
  • 1 филия хляб
  • 7-8 стръка магданоз
  • 5 с.л. зехтин
за палачинката:

  • 2 яйца
  • 125 мл. прясно мляко
  • 100 г. замразен спанак
  • 50г. краве масло
  • 4 с.л. брашно
  • 1/2 ч.л. сол
начин приготвяне:

Почистват се най-външните люспи на главите чесън, но трябва да останат небелени. Поставят се във фолио, заливат се с 1 с.л. зехтин и се добавя магданозът. Фолиото се загъва добре. Пече се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна около 20 минути. След това чесънът се обелва и се смачква на пюре заедно с изпечената на тостер филия хляб и останалия зехтин. Трябва да стане хомогенна смес.
Наситненият лук се смесва със сиренето. Добавя се чесновият пастет.
Спанакът се смила с прясното мляко, добавят се яйцата и брашното и се посолява. Всичко се смила и се излива в кръгла тава, в която предварително е разтопено маслото. Пече се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна около 10 минути. Палачинката се сервира с разядката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар