- 1 стрък праз лук
- 3 картофа
- 100 г. овче сирене
- 2-3
- печени чушки
- 4-5 стръка магданоз
- 5 с.л. олио
- 1/2 ч.л. сол
- 2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 2 ч.л. брашно
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се поставят в тенджера. Добавят се наситненият праз, олиото, 1,5 л. студена вода и солта и съдът се слага на котлона. След като супата заври, огънят се намалява.
Брашното се запича в сух тиган и след като се за4ерви се оттегля от огъня, за да се охлади.
Киселото мляко се смесва с разбитите яйца. Прибавят се малко от бульона на картофите и запеченото брашно и се разбърква.
Чорбата се поръсва с нарязания наситно магданоз и се застройва. Сервира се украсена с тънки ивици печени чушки и натрошеното сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар