- 200-300 г. цветни фисули
- 250 г. печурки
- 100-150 г. сирене
- 1-2 домата
- 2-3 с.л. тъмен соев сос
- 2-3 с.л. олио
- 100-150 г. черни маслини
- 1--150 г. зелени маслини
- 4-5 стръка магданоз
- 4-5 стръка копър
- 2-3 с.л. ябълков оцет
- 1 ч.л. сух босилек
Фусилите се сваряват в кипнала подсолена вода, след което се отцеждат и се изплакват.
Печурките се нарязват и се задушават на слаб огън с олиото. Заливат се с тъмния соев сос.
Двата вида маслини се нарязват и се пасират с копъра, магданоза, босилека и ябълковия оцет.
Доматите се нарязват и се смесват с печурките, маслините и фусилите. Салатата се разбърква, залива се с дресинга, декорира се със сиренето и се оставя да отлежи 20-30 минути, след което се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар