вторник, 14 януари 2014 г.

трицветна салата с гъби и сирене

необходими продукти:
  • 200-300 г. цветни фисули
  • 250 г. печурки
  • 100-150 г. сирене
  • 1-2 домата
  • 2-3 с.л. тъмен соев сос
  • 2-3 с.л. олио
за дресинга:
  • 100-150 г. черни маслини
  • 1--150 г. зелени маслини
  • 4-5 стръка магданоз
  • 4-5 стръка копър
  • 2-3 с.л. ябълков оцет
  • 1 ч.л. сух босилек
начин приготвяне:

Фусилите се сваряват в кипнала подсолена вода, след което се отцеждат и се изплакват.
Печурките се нарязват и се задушават на слаб огън с олиото. Заливат се с тъмния соев сос.
Двата вида маслини се нарязват и се пасират с копъра, магданоза, босилека и ябълковия оцет.
Доматите се нарязват и се смесват с печурките, маслините и фусилите. Салатата се разбърква, залива се с дресинга, декорира се със сиренето и се оставя да отлежи 20-30 минути, след което се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар