понеделник, 13 януари 2014 г.

топчета с ром

необходими продукти:
  • 2 сварени жълтъка
  • 1 к.ч. пудра захар
  • 100г краве масло
  • 2 с.л. ром
за втората смес:
  • 150 г смлени орехови ядки
  • 2 к.ч. пудра захар
  • 20г шоколад
  • 2с.л. ром
  • 1 белтък
  • 1 ванилия
за овалване: кокосово брашно, шоколадови пръчици

начин на приготвяне:

Пасирайте топлите жълтъци и ги смесете със захарта, рома и разбитото на пяна масло. Оформете 35 топчета и ги сложете в хладилника.
Разбийте белтъка, прибавете рома, захарта, орехите, настъргания шоколад, ванилията и разбъркайте добре. Разделете сместа 35 парчета разплесквайте всяко на дланта в средата сложете топчето от жълтък и оформете пак на топче.
Оваляйте половината в кокосово брашно а другата половина в шоколадовите пръчици. сложете ги в книжни капсулки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар