- 500 г. брашно
- 1/2 пакетче суха мая за хлвб
- 1/2 ч.л. сол
- 1,5 с.л. олио
- 1,5 ч.ч. вода
за плънката:
- 2 кренвирша, 150 г. кашкавал, 1 ч.л. чубрица
начин приготвяне:
Брашното се пресява, оформя се кладенче и се сипват олиото, солта и маята. Замесва се тесто, като постепенно се добавя и водата. Меси се около 10-15 минути, като няколко пъти се удря в масата. Трябва да се получи меко пухкаво тесто, което се оставя да втасва.
Лукът се обелва и се нарязва наситно. Запържва се за 2 минути в олиото и се добавя виното. след като се изпари, се прибавят доматите и се посолява. Сосът ври около 10 минути и се оттегля от огъня.
Тестото се разточва и се поставя в намаслена тава. Отгоре се сипва доматеният сос, а върху него се поставят нарязаните на колелца кренвирши. Завършва се с нарязания на филийки кашкавал и се поръсва с чубрица. Пицата се пече в загрята на 230 градуса фурна 10-15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар