вторник, 21 януари 2014 г.

Българска пица

необходими продукти:
  • 500 г. брашно
  • 1/2 пакетче суха мая за хлвб
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1,5 с.л. олио
  • 1,5 ч.ч. вода
за соса:
  • 1 малка глава лук, 1/4 буркан домати, 2 с.л. олио, 5 с.л. червено вино, 1/4 ч.л. сол
за плънката:
  • 2 кренвирша, 150 г. кашкавал, 1 ч.л. чубрица

начин приготвяне:

Брашното се пресява, оформя се кладенче и се сипват олиото, солта и маята. Замесва се тесто, като постепенно се добавя и водата. Меси се около 10-15 минути, като няколко пъти се удря в масата. Трябва да се получи меко пухкаво тесто, което се оставя да втасва.
Лукът се обелва и се нарязва наситно. Запържва се за 2 минути в олиото и се добавя виното. след като се изпари, се прибавят доматите и се посолява. Сосът ври около 10 минути и се оттегля от огъня.
Тестото се разточва и се поставя в намаслена тава. Отгоре се сипва доматеният сос, а върху него се поставят нарязаните на колелца кренвирши. Завършва се с нарязания на филийки кашкавал и се поръсва с чубрица. Пицата се пече в загрята на 230 градуса фурна 10-15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар