- 1 пакет кори
- 100 г. шоколад
- 500 мл. прясно мляко
- 5 жълтъка
- 12-150 г. захар
- 4 сл.л брашно
- 125 г. краве масло
- 50 г. разтопено краве масло за намазване
- 2 пакетчета ванилия
- какао и пудра захар за поръсване
Прясното мляко се сварява. Жълтъците се разбиват със захарта и брашното, постепенно се налива горещото мляко. Сместа се загрява, за да се сгъсти, като се разбърква добре
В нея се настъргва шоколадът, ароматизира се с ванилията и се добавят парчетата студено масло. Продължава да се бърка. След като маслото се поеме, кремът се покрива и се оставя да се охлади.
Корите се поставят три по три в правоъгълна тава (общо 9 кори), като най-горната и при трите пласта се намаслява. Разрязват се на ромбчета. Запичат се за 10-15 минути в загрята до 150 градуса фурна.
Ромбчетата се изваждат и се разделят. За да се оформи порция, едно върху друго се нареждат ромбчета, като между пластовете се разпределя кремът. Най-горното ромбче се поръсва с какао (не с крем).
върху какаото с помощта на формичка се оформя звездичка от пудра захар. Преди консумация се оставя около 2 часа в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар