- 200-300 г. зеле
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 2 моркова
- 1 краставица
- 1 с.л. соев сос
- 1-2 капки сусамово олио, сол на вкус
- 6 с.л. олио
- 3 с.л. захар
- 3 с.л. оцет
- 3 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил
- 1-2 щипки лют червен пипер
Чушките се нарязват на едри парчета. Морковите се нарязват на ивички. Слагат се в кипнала вода и след 30 секунди се свалят от котлона. Прибавя се обелената и нарязана на колелца краставица и веднага се изплаква със студена вода. Отцежда се.
Дресингът се приготвя, като олиото се загрява и в него до златисто се запържват обелените цели скилидки чесън. Оттегля се от котлона и чесънът се изважда. Тиганът се връща на котлона и в същото олио се слага захарта. Изчаква се, докато започне да се карамелизира. Слагат се джинджифилът и лютият пипер.
Зелето се нарязва на широки ивички и се поставя в дълбока купа. Прибавят се бланшираните зеленчуци и всичко се залива с овкусената мазнина. Слагат се оцетът, соевият сос, сусамовото олио и солта. Разбърква се много добре.
Салатата се сервира охладена.
Няма коментари:
Публикуване на коментар